top of page
bikefitting.jpg

 

Wat is bikefitting?

Simpel gezegd, het instellen van een koersfiets op maat naar het kunnen van het eigen lichaam. Samen gaan we door inspectie en onderzoek op zoek naar het ideale evenwicht tussen het lichaam en de fiets.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Iedereen, jong of oud, beginneling of gevorderde, kan een bikefitting laten afnemen.

 

Fietsklachten

Vaak zijn fietsklachten een gevolg van de positie op de fiets. Denk maar aan zadelpijn, rug- en nekpijn, knie- en voetpijn en polsproblemen. Tijdens een bikefit wordt de oorzaak van uw probleem in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt gezocht naar een oplossing op uw maat, dit kan door middel van aanpassingen aan de fiets of door specifieke adviezen naar fiets en lichaam toe. 

Aankoop van een nieuwe fiets 

zowel voor als na de aankoop van een nieuwe fiets raden wij u aan om een bikefit uit te voeren. Samen gaan wij op zoek welke fiets het beste bij u past. Het zal u meer comfort bieden en blessures verhinderen.

Optimaliseren huidige fietspositie

Heb je het gevoel dat je niet goed op je fiets zit, of wil je gewoon preventief te werk gaan en klachten voorkomen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De sessie start steeds met een vraaggesprek om het profiel van de renner in beeld te brengen (niveau, klachten, doel(en), ...).

Hierna wordt eerst de fiets en het lichaam geïnspecteerd. Gevolgd door een kinesitherapeutisch onderzoek op spier, gewricht en stabiliteitsniveau van voornamelijk het onderste lichaamsquadrant. Daarna gaan wordt er pas gekeken wat de huidige dynamische positie is op de fiets. Hieruit kan worden afgeleid hoe de huidige postionering kan worden verbeterd en of de bevindingen in verhouding staan tot de aangeduide klachten.

 

Aan de hand van de verschillende bevindingen wordt naar uw ideale fietspositie gezocht. Aanpassingen van de fiets gebeuren steeds in overleg tussen de fitter en de klant. Ook worden deze steeds gemaakt met alle huidige beschikbare materialen. De fiets wordt afgesteld met de producten (zadel, stuurpen, stuur, ...) die er reeds ter beschikking zijn. Het is geen doel om bepaalde producten te promoten of te verkopen. Wij delen een objectief advies mee en laten onze klanten vrij in het al dan niet aankopen van extra materiaal. 

Wat krijg je mee?

Tijdens de bikefit wordt alles gedocumenteerd en in beeld gebracht. Na de sessie ontvang u alle gegevens, adviezen en indien nodig oefeningen (vb. stretch- en stabiliteistoefeningen) per e-mail in PDF-formaat.  

bottom of page